VERKEER

MOBILITEITSONDERZOEK

Wat werd, wordt en zal worden onderzocht op het vlak van mobiliteit op en rond de R8?

  • Eerder onderzocht: complex A19-R8 Moorsele en Kortrijk-West.
  • Wordt nu onderzocht: het mobiliteitsonderzoek focust in de verkenningsfase op de complexen ‘paperclip’ in Stasegem, Kortrijk-Oost, Kortrijk-Zuid, Hoog Kortrijk, het complex in Aalbeke en het al dan niet sluiten van de R8 tussen Kortrijk-Zuid en Kortrijk-Oost.
  • Wordt onderzocht in een volgende fase: scenario’s voor het doortrekken van de R8 in Kuurne-Harelbeke.

MEER DAN AUTOVERKEER

Er zijn diverse manieren om minder in de file te staan. De eerste is de meest evidente: minder wagens op de weg. Dat kan door in te zetten op alternatieven zoals openbaar vervoer, carpoolen en andere vormen van autodelen. Voor kortere afstanden kan fietsen voor veel mensen een oplossing bieden. Binnen K-R8 zal dan ook veel aandacht uitgaan naar deze alternatieve vervoerswijzen om ons te verplaatsen van A naar B. Het doet kansen ontdekken om meer opties te bieden voor verplaatsingen. De actievere of andere variant van de wagen wordt daardoor niet langer het plan B maar een écht alternatief.

JOUW MENING

Eind 2017 deelde je massaal je mening over de mobiliteit op en rond de R8. Bedankt daarvoor! Jouw input werd intussen verwerkt en opgenomen door het projectteam.